ISO 22000, gıda güvenliğinin sağlanması, güvenilir ürünlerin tüketiciye sunulması, insan sağlığını etkileyecek tehlikelerin kontrol altına alınması ve uygulamaların sürekli iyileştirilmesi için uygulanan bir yönetim sistemidir.
ISO 22000 yönetim sisteminin gıda ve gıda ürünlerinin hazırlanması ve saklanmasında karşılaşılan gıda güvenliği tehlikelerinin yönetimi ve kontrol altında tutulmasında en etkin yol olduğu genel olarak kabul edilmektedir. ISO 22000 Yönetim Sistemi, her ölçekteki kuruluşa uygulanabilen bir gıda güvenliği sistemidir.
Üretilen ürünlerin ancak çok küçük bir miktarının analiz edilebileceği göz önüne alındığında, sürekli analiz sisteminin yalnız başına bir güvence sağlamadığı genel olarak kabul edilen bir gerçektir. O halde ISO 22000 Yönetim Sistemi gibi tüm proses aşamalarını daha sistematik bir şekilde ele alan ve önleyici nitelikte bir metoda ihtiyaç duyulmaktadır.
Bunun yanı sıra günümüzde gıda güvenliği bütün dünyanın ilgilendiği bir konu haline gelmiştir. Gıda yoluyla taşınan salgın hastalıkların yalnızca insan hayatı üzerinde değil, kuruluşlar ve ülkelerin ekonomileri üzerinde bırakabileceği yıkıcı etkiler son derece fazladır. Her yıl dünyanın pek çok yerinde yüzlerce insan gıda zehirlenmesi sonucunda hastalıklara yakalanmakta, gıda üreticisi kuruluşlar yüklü miktarlarda tazminatlar ödemekte ve daha da önemlisi itibarlarında ölçülemeyecek büyüklükte zararlarla karşılaşmaktadır.
Bu bağlamda ISO 22000 Gıda Güvenliği Sertifikası;
BBS Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Hizmetleri A.Ş., ISO 22000:2018 konusunda Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)’tan akredite bir belgelendirme kuruluşudur.
E-mail: bbs@bbsas.com.tr
Tel: 0 312 285 81 23