IFS (International Food Standard) Nedir?

Çıkış noktası GFSI (Global Food Safety Initiative/Ulusal Gıda Güvenliği İnsiyatifi) olan IFS (International Food Standard/Uluslararası Gıda Standardı) güvenli gıda satışını ve ölçülebilir bir gıda güvenliğini sağlamayı amaçlamaktadır. IFS, bu amaç doğrultusunda, İngiliz perakendeciler gibi Avrupalı diğer büyük perakendecilerin de 3. taraf denetime yönelmesi ve Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya'dan 40 ticari işletmenin bir araya gelmesiyle oluşmuştur.

Kısaca IFS

IFS, kuruluşları ürettikleri ürünün taşıdığı riske göre "Düşük Risk" ve "Yüksek Risk" olarak gruplandırırken, "Asgari Şartlar", Yüksek Standart" ve "En İyi Uygulama" olarak üç farklı seviyede değerlendirir. Kuruluşlarda gerçekleştirilen,

- Yönetim Sorumluluğu Faaliyetlerini
- Kaynak Yönetimi Faaliyetlerini
- Ürün Gerçekleştirmesi ve Ölçme Faaliyetlerini
- Analizleri
- İyileştirme Faaliyetlerini,

aynı ana başlıklar doğrultusunda 5 (beş) ana kategoride inceler.

Hemen Soru Sor

Sorular en kısa sürede size sms veya email yolu ile cevaplandırılır. (Kayıtlarda verilen Gsm Numaraları Gizli Tutulmaktadır.)