FSSC 22000 

Food Safety System Certification (FSSC) 22000, Global Food Safety Institute (GFSI) tarafından 2009 yılında oluşturulmuş ISO Standartları gerekliliklerini temel alan bir Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standardıdır.

FSSC 22000; ISO 22000, Gıda Güvenliği Ön Koşul Programları (PAS 220) ve FSSC’nin ilave bazı gerekliliklerinin bir kombinasyonudur.

ISO temelli bir standart olmasına bağlı olarak ISO 22000 sistemine sahip olan bir kuruluşun FSSC 22000 sistemini kurması ve uygulaması oldukça kolaydır.

FSSC 22000 için belgelendirme süresi üç yıl olup, her yıl yapılacak ara denetimler ile işletmenin gözlenmesi gerekmektedir.

FSSC 22000 Standardını Hangi Firmalar Alabilir?

  • Hayvansal Üretim
  • Bitkisel Üretim
  • Uzun Raf Ömürlü İşlenmiş Ürün Üretimi
  • Gıda Katkı Maddeleri Üretimi
  • Gıda Ambalaj Malzemeleri Üretimi
  • Yem Üretimi
  • Gıda Zincirinde Yer Alan Dağıtım ve Depolama Hizmetleri
  • Catering Hizmetleri

yapan firmalar FSSC 22000 sertifikası alabilmektedirler.  

Neden FSSC 22000?

ISO 22000 yayınlandığında Global Food Safety Institute (GFSI) tarafından gözden geçirilmiş ancak gıda üreticileri için gıda güvenliği konularını kapsayacak ön koşul programlarını karşılamadığı görüldüğünden kabul görmüş standartlar listesine eklenmemiştir. Bu durum üreticiler ve işleyiciler ile ilgili gerekleri kapsayan ve ISO 22000 ile birlikte kullanabilecekleri bir standart olan PAS 220'nin tasarlanmasına sebep olumuştur.

Bu iki standartın birleşiminden meydana gelen FSSC 22000 bu yapısı ile hem ISO 22000 standartlarını sunan, hem de gıda üreticileri için gerekli standartları sağlayan bir standart halini almıştır.

 

Hemen Soru Sor

Sorular en kısa sürede size sms veya email yolu ile cevaplandırılır. (Kayıtlarda verilen Gsm Numaraları Gizli Tutulmaktadır.)